luni, 23 septembrie 2013

Ce este o saltea cu spuma cu memorie ?

        Putine lucruri se simt la fel de bine ca un somn bun noaptea. Realizezi ca acest lucru este adevarat mai ales atunci cand somnul nu pare sa tina cu tine iar tu nu poti sa dormi, noapte de noapte. Daca ai auzit de saltelele cu memorie, probabil ca te intrebi daca iti poate imbunatatii calitatea somnului. Unii oameni sunt 100% convinsi ca aceste saltele ii ajuta intr-un somn mai bun, altii nu sunt chiar atat de convinsi. Dar ce este o saltea cu memorie? O sa discutam in acest articol despre aceste saltele minunate care pot schimba viata unor oameni.
        Prima saltea de acest gen a fost produsa in 1960 pentru cei de la NASA. Acestia au facut din acest material minune, scaunele avioanelor. Acestea sunt facute dintr-o substanta numita "viscoelastic", din care rezulta un material energic, moale si confortabil. Saltelele cu spuma cu memorie se muleaza pe corp in functie de caldura emanata de acesta si bineinteles de presiunea locala produsa, si distribuie greutatea corporala uniform pe saltea. Dupa ce presiunea este eliminata, salteaua revine la forma ei initiala. Pentru a  proteja de anumite impacturi, aceste saltele sunt foarte moi si confortabile. Dupa ce a fost folosita de cei de la NASA, spuma cu memorie a inceput sa fie folosita si in alte parti. Spre exemplu, au fost folosite pentru castile de protectie si pentru pantofi si cizme, datorita proprietatii de a se mula foarte usor.
        Acest produs revolutionar a inceput sa fie folosit si in medicina, in special in confectionarea protezelor. Se mai fac si perne pentru persoanele cu handicap sever, pe care acestia le pot pune in scaunul cu rotile iar sezutul pe ele este mult mai confortabil, mai ales ca vorbim de o perioada mare de timp in care acestia sunt nevoiti sa stea jos.

        In urmatorii ani de la aparitie, acest material minune chiar a avansat iar persoanele care il folosesc, indiferent de domeniu, sunt multumite. In zilele noastre se foloseste spuma cu memorie la saltelele ortopedice sau saltelele superortopedice care ajuta oamenii cu probleme dar si oamenii normali care vor sa previna anumite probleme medicale si sa beneficieze de un somn odihnitor noaptea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu