marți, 10 septembrie 2013

Aparitia saltelelor ortopedice

           Saltelele ortopedice, asa cum le cunoastem noi in ziua de astazi au inceput sa fie comercializate in magazinele din intreaga lume abia dupa jumatatea secolului  al XX-lea.  Primele modele de astfel de saltele au fost fabricate pentru spitale. Pacientii de aici, avand probleme cu spatele li s-a recomandat sa doarma pe suprafete mai dure.  Obtinand rezultate nesperat de bune in refacerea pacientilor  ce acuzau probleme la coloana vertebrala dar si in ceea ce priveste imbunatatirea calitatatii somnului, acestea au devenit bunuri de larg consum cunoscute de noi sub denumirea de saltele ortopedice.

             In ultimii ani a inceput fabricarea unor saltele si mai dure decat cele ortopedice denumite saltele super – ortopedice.  Acestea au dupa fiecare rand de arcuri cate un strat de spuma poliuretanica (spre deosebire de saltele ortopedice ce au la 2 randuri de arcuri un strat de spuma) iar straturile de pasla si de burete sunt duble. Aceste modificari asigura o duritate ridicata deaceea  aceste saltele super-ortopedice sunt incadrate in categoriiile ‘’semi-tare’’ sau chiar ‘tare’’.



             Atat saltelele ortopedice cat si cele super- ortopedice nu sunt recomandata doar persoanelor cu probleme de spate, ci tuturor persoanelor care doresc sa beneficieze de un somn odihnitor pe durata caruia coloana vertebrala sa ramana intr-o pozitie corecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu