miercuri, 11 septembrie 2013

Cele 3 lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati o saltea cu memorie


       Saltelele cu memorie sunt alcatuite pe baza de spuma poliuretanica. Spre deosebire de cele clasice, cu arcuri, cele pe baza de spuma poliuretanica se muleaza practic in jurul corpului, oferind un foarte mare grad de confort. In general, ele sunt o alegere foarte buna pentru persoanele care sufera de insomnii, dar si pentru cele care acuza dureri cervicale sau lombare.
 

        Exista trei lucruri foarte importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati o astfel de saltea:
1) calitatea e determinata intr-o mare masura de densitatea spumei. In general, multa lume alege variantele cele mai ieftine din considerente de pret, insa nu intotdeauna mai ieftin inseamna la fel de bun. Saltele cu densitate mica-medie au o durata de viata mai mica si sunt mai slabe din punct de vedere calitativ fata de cele cu densitate mare;
2) Salteaua trebuie sa raspunda la temperatura corpului. Cu alte cuvinte, dupa primele folosiri, amprenta corpului uman ramane in spuma poliuretanica din saltele (fara a o deforma plastic), astfel ca greutatea corpului se distribuie uniform pe toata suprafata saltelei. Daca acest lucru nu se intampla, atunci respectiva saltea nu este… cu memorie.

3) Saltelele cu straturi multiple sunt intotdeauna o alegere mai buna. De regula, cele de la suprafata sunt mai moi si contribuie la senzatia confort sporit, de lux, pe cand cele din interior sunt mai tari, ele avand un rol functional, anume de a mentine corpul intr-o pozitie corecta din punct de vedere anatomic. Daca straturile moi sunt prea subtiri sau pur si simplu greutatea corpurilor este prea mare, in lipsa unor straturi multiple, utilizatorii unei astfel de saltele pot avea impresia ca dorm pe ceva extrem de tare. Tocmai de aceea, chiar daca au un pret cu cativa zeci de lei in plus, se recomanda intotdeauna achizitionarea unor saltele cu memorie cu straturi multiple, in detrimentul unora mono sau bistratificate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu