marți, 15 decembrie 2015

Motive sa cumperi o saltea noua



          O saltea este ca orice altceva, vei sti cand ai nevoie de una noua. In momentul in care observi ca nu mai este confortabila si ca prezinta anumite semne de uzura, inseamna ca salteaua respectiva ar fi trebuit sa fie schimbata cu mult timp in urma. Probabil nici nu iti dai seama cand ai nevoie de o saltea noua. 

          La fel ca o pereche de pantofi uzati sau cu fotoliul vechi preferat, salteaua se poate simti confortabila mult timp dupa ce aceasta i-a oferit corpului tau confortul si sprijinul adecvat de care are nevoie. Tu ar trebui sa evaluezi acest lucru in mod regulat atunci cand dormi, deoarece este extrem de important pentru organismul tau sa ai cea mai buna saltea, care sa functioneze in mod corespunzator.
Semnele care iti spun ca ai nevoie de o saltea noua sunt urmatoarele: salteaua este mai veche de 5 ani, are noduli, goluri, prezinta semne de suprasolicitare, iti ofera un somn mai bun cand dormi pe o anumita parte, sau te trezesti cu dureri de coloana, gat sau cap, cu senzatie de amorteala sau cu rigiditate.

          Cantitatea de timp in care salteaua ar trebui sa dureze este dependenta de mai multi factori, cum ar fi calitatea originala si cantitatea de utilizare prevazuta. Cu toate acestea, o saltea care este mai veche de 5 ani sau chiar mai mult nu iti va putea oferi cel mai bun sprijin si confort. Aminteste-ti ca organismul unei persoane se schimba in timp, iar nevoia de un sprijin bun si de confort va creste odata cu varsta. Tu ar trebui sa iti compari salteaua cu un nou model la fiecare cativa ani.

          O saltea buna ar trebui sa aiba un fundament bun. Fundatia contribuie la sprijinul global al patului si la confort. Niciodata sa nu accepti o fundatie veche la o saltea noua. Cand alegi o saltea noua, ar trebui sa alegi si o fundatie noua de la aceeasi companie, deoarece acestea doua vor functiona cel mai bine impreuna, ca un set. Faptul este ca, daca achizitionezi o saltea fara fundament, acest lucru ar putea afecta conditiilor de garantie.


          Cand este timpul sa cumperi o saltea noua, ar trebui sa iei in considerare o saltea cu spuma de memorie. Saltelele care utilizeaza fortele arcurilor pun presiune asupra corpului tau. Acest lucru poate determina stres si un somn neadecvat. Indiferent de dimensiunea sau forma corpului tau, salteaua cu spuma de memorie absoarbe greutatea corpului si ia conturul acestuia, fara a pune forta sau presiune. Astfel, vei avea un somn bun, iar dimineata esti mai energic, mai odihnit si lipsit de dureri fizice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu