duminică, 11 ianuarie 2015

Cum sa ne alegem pilota potrivita?


Pilota este un factor important atunci cand vrem sa avem un somn odihnitor in timpul noptii si este o piesa indispensabila in patul d-voastra asa cum este perna sau lenjeria de pat. Rolul unei pilote creste in special in sezonul rece atunci cand aceasta ne poate feri la propriu de temperaturile scazute. Insa, pilota nu este esentiala doar iarna, ci si vara in noptile racoroase. Putem spune astfel ca, pe langa alegerea unei saltele, unei lenjerii si unor perne de calitate, pilota trebuie sa aiba un loc primordial atunci cand vreti sa cumparati accesorii pentru dormitorul d-voastra.


Alegerea unei pilote nu este una deloc usoara, mai ales ca aceasta trebuie sa ne incalzeasca in timpul iernii, iar in timpul verii trebuie sa ne asigure o temperatura constanta, dar care sa nu ne faca sa transpiram. Insa gasirea unei astfel de pilote este mai dificila asa ca puteti opta pentru o pilota pentru iarna si una pentru vara.

Pilotele pot fi confectionate din fibre naturale, sintetice si combinatii intre cele doua tipuri de materiale. Daca trebuie sa alegeti o pilota pentru sezonul rece, trebuie sa stiti ca cel mai bine este sa optati pentru una care imbina cele doua  tipuri de fibre: naturale si sintetice. De asemenea, trebuie sa stiti ca cu cat umplutura pilotei este mai mare, cu atat pilota este mai calduroasa. Puteti opta pentru o pilota din material sintetic, invelit intr-un material natural, asa cum este bumbacul. Acest tip de pilote este recomandat persoanelor care sufera la alergii precum cea la praf deoarece retine mai greu particulele de praf. Pe piata sunt disponibile si pilote din materiale naturale, asa cum sunt cele din puf de gasca sau lana, care sunt recunoscute ca fiind foarte calduroase, dar care au un pret pe masura. De exemplu, o pilota din puf de gasca poate costa cateva sute de lei.

Atunci cand alegem o pilota, trebuie sa fim atenti si la dimensiuni, astfel incat sa fie aproximativ egala cu cea a patului. De asemenea, o pilota nu trebuie sa fie foarte grea. Daca se intampla contrariul, atunci somnul d-voastra ar putea fi afectat. Nu uiti sa alegeri o saltea care nu necesita neaparat o ingrijire speciala si poate fi spalata, fie in masina d-voastra, fie intr-o spalatorie specializata. Dincolo de pret, materiale si marimi, o pilota trebuie sa va asigure confortul de care aveti nevoie in timpul noptii, asa ca sunteti indreptatiti sa nu va grabiti atunci cand cumparati o pilota pentru patul d-voastra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu